פיצה ללא גלוטן עם פסטו ירוק עגבניות שרי וזיתים

 

מרכיבים לבצק:

1 כוס קמח חומוס

1 כוס קמח אורז

1 כוס עגבניות מרוסקות

1/2 בצל קצוץ דק

2 כפות טימין או אורגנו טרי

חצי כפית מלח

שמן זית – 2 כפות

 

אופן ההכנה של הבצק:

מחממים תנור ל180 מעלותמערבבים היטב את כל המרכיבים עד ליצירת בצק. אם הבצק נוזלי מדי, מוסיפים עוד קמח. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים כמות נוספת של עגבניות מרוסקות או מים. פורסים על מגש נייר אפייה ועליו מניחים את הבצק בעובי הדומה לזה של פיצה (דק).אופים כ-20 דקות עד שהבצק מתקשה ומשחים מעט.מוציאים את הבצק מהתנור.

פסטו מעלים ירוקים :

חבילת בזיליקום

חצי חבילת כוסברה

חצי חבילת פטרוזיליה

2 שיני שום

6 עגבניות מויבשות

רבע כוס שמן זית

2 כפות קשיו מושרה

מעט מלח

 

טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד שמתקבל מרקם חלק. מורחים את הפסטו על הבצק,ועליו פורסים 2 עגבניות או 10 עגבניות שרי חצויות ו 10 זיתי קלמטה. אופים לעוד רבע שעה ומוציאים. בתאבון!

 

___________________________________________

 

תבשיל ירקות כתומים עם חלב קוקוס ושעועית אזוקי

 

3 בטטות חתוכות לקוביות בינוניות

1 דלורית או דלעת אחת חתוכה לקוביות בינוניות

4 גזרים חתוכים לעיגולים

1 בצל אחד קצוץ

1 קרטון של חלב קוקוסכפית קארי

1/2 כפית הל טחון

1/2 כפית כמון

5 עלי כפיר ליים

מלח לטעם

1 כף שמן קוקוס

מים במידת הצורך

2 כוסות שעועית אזוקי מבושלת

 

מחממים את שמן הקוקוס בסיר. מכניסים את הירקות ומקפיצים למספר דקות. מוסיפים את התבלינים וחלב הקוקוס ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האזוקי, מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה עד שהירקות רכים אבל לא יותר מדי

___________________________________________

 

סלט פפאייה תאילנדי

 

פפאייה אחת ירוקה חתוכה לרצועות דקות

3 גזרים חתוכים לגפרורים

רבע כרוב לבן חתוך לרצועות דקות

2 כפות קשיו קצוץ וקלוי מעט

2 מלפפוננים חתוכים לגפרורים

2 כפות עלי בזיליקום קצוץ

1 כף כוסברה קצוצה

1 כף רוטב סויה תמרי

ליים או לימון אחד סחוט

כפית שמן שומשום

מעט פלפל קאיין או פפריקה חריפה

מלח לטעם מערבבים את כל המרכיבים ביחד בקערה

ניתן לפזר שומשום שחור מעל

___________________________________________

גבינת שקדים קשיו ועשבי תיבול

145 גרם קמח שקדים

50 גרם קשיו מושרה ל 3 שעות במים קרים

שן שום אחת

שליש כוס מיץ לימון

שליש כוס מים

3 כפות שמן זית

כף טימין או אורגנו טרי

חצי כפית מלח

טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עד שמתקבל מרקם חלק

עוטפים בניילון נצמד או ששמים בבד סינון

צרים כדור ומכניסים למקרר ל12  שעות

מחממים תנור ל170 מעלות

מורחים מעט שמן זית על הגבינה,ואופים לחצי שעה

מוציאים,מקררים ופורסים

אפשר לאכול קר בלי לאפות בתור ממרח

___________________________________________

כופתאות טופו ברוטב דלעת קוקוס

כופתאות:

חבילת טופו-300 גרם חתוך לקוביות

4 גזרים מבושלים חתוכים לרבעים

חצי כוס קשיו מושרה

2 שיני שום

חופן כוסברה

2 כפות סויה תמרי

חצי כפית מלח

חצי כפית גראם מסאלה

חצי כפית קארי

חצי כפית מלח

 

מחממים תנור ל180 מעלות       

מכניסים את הקשיו והגזר למעבד מזון,וטוחנים למרקם חלק

מוסיפים את שאר המרכיבים,וטוחנים למרקם אחיד

מכניסים למקרר לחצי שעה שהמרקם יתקשה מעט

צרים כדורים קטנים בערך 3 ס"מ על 3 ס"מ

מסדרים על תבנית עם נייר אפייה ומעט שמן זית ואופים ל 20 דקות

רוטב

 

חצי ק"ג דלעת חתוכה לקוביות

5 עגבניות מקולפות וקצוצות

בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

חצי חבילת כוסברה קצוצה

כפית ג'ינג'ר קצוץ

קרטון חלב קוקוס

חצי כפית קארי

חצי כפית גראם מסאלה

מלח לטעם

כפית שמן קוקוס

 

מחממים בסיר את שמן הקוקוס

מטגנים את הבצל עד השחמה קלה

מוסיפים את הדלעת,שום,ג'ינג'ר ותבלינים לעוד כ3 דקות

מוסיפים את העגבניות וחלב הקוקוס ומביאים לרתיחה

מנמיכים את האש ומבשלים לחצי שעה

טוחנים את הרוטב עם בלנדר יד

מכניסים את הכופתאות לרוטב ל 5 דקות

מוסיפים את הכוסברה

מגישים ומפזרים מעט קשיו טחון מעל

___________________________________________

דפי אורז ממולאים באטריות שעועית ירקות ומנגו

 

10 דפי אורז

3 גזרים מגורדים דק

2 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות

חצי כרוב אדום קצוץ

חצי חבילת נבטים סיניים

שליש חבילת אטריות שעועית מושרות במים קרים ולאחר מכן חלוטות

3 כפות נענע קצוצה

2 מנגו חתוך לרצועות

 

משרים את דף האורז בקערה עם מים למשך כמה שניות, מוציאים ומניחים על קרש חיתוך,מחכים שיתרכך.

שמים מעט מכל המרכיבים בשליש הקדמי של דף האורז.

מגלגלים לצורת גליל כמו ספרינג רול. הדפים מתקשים בחוץ.

להכנת הרוטב שמים בבלנדר חצי כוס קשיו, כוס מים,

3 גבעולי למון גראס חתוכים, כף ג'ינג'ר, חצי כפית מלח. טוחנים למרקם אחיד.

__________________________________________

 

פסטת אורז שחור מוקפצת עם טופו,וירקות עם סויה וכוסברה

 

חבילת פסטת אורז שחור אורגנית

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות

4 גזרים חתוכים לרצועות

חצי כרוב סגול חתוך לרצועות

חצי חבילת נבטים סיניים

חבילת טופו חתוך לרצועות

2 כפות כוסברה קצוצה

2 כפות בזיליקום קצוץ

רבע כוס סויה תמרי

כף שמן קוקוס

 

משרים את הטופו בסויה תמרי ומעט קארי למשך כחצי שעה. משחימים את הטופו במחבת עם מעט שמן קוקוס. מבשלים את פסטת האורז השחור כ2 דקות במים רותחים, מסננים ומקררים-היא צריכה להיות חצי קשה. מחממים ווק עם שמן הקוקוס. מקפיצים את הפלפלים והגזר כ 3 דקות ומוסיפים את הכרוב,נבטים,טופו,בזיליקום וכוסברה. מקפיצים לעוד 3 דקות,מוסיפים את הפסטה והסויה ומכבים את האש.

 

___________________________________________

 

תבשיל פריקה עם ירקות שורש,פטריות פורטובלו ואגוזי מלך

 

2 כוסות פריקה מושרות לשעה במים

3 כוסות מים רותחים

1 סלרי שורש חתוך לקוביות קטנות

2 שורשי פטרוזיליה חתוכים לקוביות קטנות

1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות

3 פטריות פורטובלו חתוכות לרצועות

1 כרישה קצוצה

2 כפות אגוזי מלך קצוצים

1 כפית שמן קוקוס

2 כפות שמן זית

מלח לטעם

 

מחממים תנור ל200 מעלות. שמים בתבנית את הבטטה,סלרי שורש ושורש פטרוזיליה. מערבבים עם שמן הזית ומעט מלח. אופים כ 20 דקות עד להשחמה קלה. 

בסיר מבשלים את הפריקה והמים עד שמתאדים הנוזליםמשאירים מכוסה כ 5דקות במחבת . מחממים את שמן הקוקוס, משחימים את הכרישה ומוסיפים את הפורטובלו. מטגנים כ 5 דקות. מערבבים את הפריקה עם ירקות השורש. שמים מעל את תערובת הפורטובלו ואת אגוזי המלך

 

___________________________________________

ממרח שוקולד נוטלה טבעי

 

200  אגוזי לוז קלויים מעט ומקולפים

4 כפות קקאו טבעי

8 תמרים מג'הול

רבע כוס סירופ מייפל

כף שמן קוקוס

כף ממרח שקדים

שלושת רבעי כוס מים

טוחנים את אגוזי הלוז בבלנדר או במעבד מזון למרקם חלק

מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים לקרם

שומרים במקרר

___________________________________________

לזנייה טבעונית‏

רוטב עגבניות:

5 עגבניות מקולפות וקצוצות

בצל אחד קצוץ

2 שיני שום קצוצותֿ

קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות

חצי כוס מים

10 עלי בזיליקום קצוצים

מלח לטעם

מחממים מעט שמן קוקוס במחבת עמוקה

מכניסים את הבצל ומשחימים למספר דקות.

מוסיפים את השום לעוד כ 2 דקותֿ,מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים ל 25 דקות. מקררים מעט וטוחנים את הרוטב עם בלנדר מוט למרקם חלק.

 

גבינת שקדים וקשיו: 150 גרם קמח שקדים

100 גרם קשיו מושרה

שן שום אחת

שליש כוס מיץ לימון

חצי כוס מים

חצי כפית מלח

כף עלי אורגנו

3 כפות שמן זית

טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר חזק למרקם חלק.

מחממים תנור ל 180 מעלות

לוקחים תבנית אינגליש מסדרים שכבה אחת מהרוטב

עליו שמים 2 דפי לזנייה ללא בישול,מסדרים עוד שכבה של הרוטב ועליו שמים 2 כפות מהגבינה ומשטחים.

חוזרים על הפעולה הזאת 3 פעמים. עוטפים את הלזנייה בנייר אפייה ועליו נייר אלומיניום שיכסה טוב. אופים לחצי שעה,מורידים את נייר האלומיניום ואופים לא מכוסה לעוד 10 דקות. 

___________________________________________

ממרח חומוס מונבט

2 כוסות חומוס מונבט 

בצל אחד פרוס לרבעים

3 שיני שום חצויות

חצי כפית כמון

חצי כפית מלח

חצי כפית חוואיג'

מעט שמן זית

מים לכוסוי החומוס כ 3 ס"מ

מבשלים בסיר עד לרתיחה

מנמיכים את האש ומבשלים למשך כ חצי שעה.

מקררים מעט, ומסננים את החומוס מנוזלי ההשרייה.

טוחנים במעבד מזון או בלנדר חזק את החומוס המבושל

חצי כוס טחינה גולמית מלאה

לימון קטן סחוט

חצי כפית כמון

חצי כפית מלח

2 מצקות מנוזלי הבישול

צריך להגיע למרקם חלק וקטיפתי.

שמים בצלחת עמוקה את הממרח,מקשטים עם חומוסים שלמים

פטרוזיליה קצוצה, כמון פפריקה מתוקה ושמן זית.

___________________________________________

פשטידות אישיות של קינואה ירקות וטחינה

 

מרכיבים:

2 גזרים מגורדים

1 קישוא מגורד

1 בטטה מגוררת

200 גרם דלעת מגוררת 

1 בצל קצוץ

2 שיני שום

2 כוסות קינואה מבושלת

4 כפות טחינה גולמית

1/2 כוס קמח אורז

1/2 כפית כמון

1/2 כפית כורכום

1 כפית מלח

שמן זית – 3 כפות

 

אופן ההכנה :

מחממים תנור ל200 מעלות.

מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה.

יוצקים לתבנית שקעים(רצוי מסיליקון).אופים כ-30 דקות עד שהמרקם מתקשה ומשחים מעט.מוציאים מהתנור וממתינים קצת לפני שאוכלים י הפשטידות יתקשו עוד קצת בחוץ.

בתאבון!

 

___________________________________________

 

 

   כל הזכויות שמורות לשף גיל הררי 2014  ©   |  All rights reserved   |                       |                               |                    |  צילומים: GangiN'all that Jazz