יתרונות ושימושים באגוז הקשיו

16/6/2014

ללא ספק אחד מאבני הבניין החשובים, במטבח התחליפים הבריאים והטעימים הטבעוני. ניתן להשתמש בו במגוון רב של צורות, למתוקים ומלוחים. וכמובן לאכול הרבה יותר מדי ממנו סתם ככה, ועדיף לא קלוי ומומלח כמובן.

קודם כל קצת מורשת קרב
מוצאו של אגוז הקשיו בצפון מזרח ברזיל והוא צומח לו בכיף על עץ גדול וחזק. הפורטוגזים שהשתלטו על ברזיל, הפיצו אותו לאפריקה ולדרום מזרח אסיה. ולכן שמו המוכר לנו – chashew נגזר מ"קאז'ו" על פי הפורטוגזים. כיום קשיו מגודל למטרות מסחריות  ב-32 מדינות שונות, בעלות אקלים טרופי וסובטרופי. כשהבולטות ביניהן (למטרות ייצוא) הן וייטנאם, ניגריה, גאנה, הודו, ברזיל ואינדונזיה.

אגוז הקשיו גדל בקצהו של פרי שגדול ממנו פי כמה, שאליו מתייחסים הבוטניקאים כאל "פרי מדומה", משהו שצומח מתוך הפרח אך הוא רק מצע עליו גדל הפרי האמיתי שהוא כאמור האגוז. הפרי הזה עסיסי ומתוק והברזילאים אוכלים אותו עושים ממנו מיץ, ומתסיסים ממנו אלכוהול.

קרא עוד...

Please reload

Featured Posts

שבועות בפתח- חג שמח!

May 27, 2014

1/2
Please reload

Recent Posts

October 10, 2016

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

   כל הזכויות שמורות לשף גיל הררי 2014  ©   |  All rights reserved   |                       |                               |                    |  צילומים: GangiN'all that Jazz