שף גיל הררי ותמי מחנאי-הררי

הסיפור
שלנו
אוכל בריא.
איכותי.
אמיתי.
עד הבית.

קערת-אוכמניות.jpg

אנחנו גיל הררי ותמי מחנאי- הררי, זוג בחיים ושותפים בעסק "HEALTHYFOOD"- אוכל בריא מהנה, טעים וזמין לכולם, אנחנו מאמינים שאוכל בריא ונקי הוא אוכל משמח ואמיתי.

חיינו יחד בארה"ב מעל שמונה שנים ושם גילינו את עולם האוכל הטבעי המבוסס על חומרי גלם איכותיים מהצומח (PLANT BASED).

גיל למד בשנות ה- 90 בארץ ניהול בתי מלון ובישול בדן גורמה, בית ספר ללימודי מלונאות ובישול, ובשנת 2001 בארה"ב התמחה ב- רואו פוד ( RAW FOOD) אצל אחת מהכוהנות של התחום דאז – אליסה כהן. גיל החל להתעמק יותר ויותר בבישול הטבעוני וה- RAW  וב- 2006 הפך לשף הראשי של רשת הבוטיק האורגנית הגדולה WHOLE FOODS MARKET במדינת ניו ג'רסי.  

ב-  WHOLE FOODS MARKET גיל היה ממונה על יצירת המתכונים וכן על פיתוח סדנאות בישול בריא ברשת. השנים הללו יצרו עבורו את ההזדמנות לפתח מגוון נרחב של בישולים בריאותיים. זו הייתה קפיצת מדרגה הן מבחינת הניסיון והן מבחינת החשיפה לחומרי הגלם-מהטובים והאיכותיים ביותר בעולם.   

 כאשר חיינו בארה"ב אימצנו אורח חיים בריא למשפחתנו שכלל מזונות אורגניים ללא גלוטן או סוכר מעובד, מזונות טבעיים המבוססים על הצומח, מחומרים משובחים וטריים במיוחד.  

ב- 2008 חזרנו לישראל עם רצון עז להנחיל את הידע הזה בארץ ולהנגיש את האוכל הבריא כאורח חיים מהנה, טעים וזמין לכולם – כחלק מאמונה פנימית שאוכל בריא ונקי הוא אוכל משמח ואמיתי.  

בשנת 2012 יסדנו את HEALTHYFOOD ומאז ועד היום אנחנו ממוקדים בבישול גורמה בריא וטבעוני עד הבית, סדנאות וקורסים בתחום.  

מה מייחד את הבישול שלנו?  

מדובר בבישול גורמה בריא וטבעוני אוכל טבעי : מהשדה – למטבח, כל חומרי הגלם נטולי גלוטן וסוכר, לא מעובדים, טריים, טעימים ומגוונים מבחינה קולינרית.  

המצרכים שלנו נבחרים בקפידה, עם איזון תזונתי נכון (ועשירים בחלבון!), מתוך הבנה עמוקה ורבת שנים בתזונה נכונה ומרפאה ובאיכות חומרי הגלם.  

במטבח של HEALTHYFOOD אני משתמש ב:

  • ירקות( חלקם אורגנים, בעיקר העלים)

  • דגנים מלאים נטולי גלוטן( חלקם אורגנים)

  • קטניות - תמיד מונבטות( חלקן אורגניות)

  • אגוזים וזרעים שונים

  • שמנים סופר-איכותיים( זית, קוקוס, זרעי ענבים)

  • תבלינים ועשבי תיבול טריים

  • טופו אורגני

  • יובה (חלבון סויה טבעי)

  • מלח הימליה

  • פלפל קיין אורגני( פלפל חריף מאד בריא) ועוד. 

 

עם השנים המתכונים והתבשילים שלנו התפתחו והשתדרגו ברמה כזו שהגענו למצב בו הצלחנו להוציא לחלוטין את הגלוטן והסוכר מהתוצרת שלנו וליצור נישה של קינוחים  ומתוקים ייחודיים,  שהם גם מאד ערבים לחיך וגם מאד בריאים וטהורים.

אנחנו משתמשים רק בתמרים טבעיים ומייפל טהור אורגני להמתקה ובקמחי שקדים, טף וקטניות איכותיים- כתחליף גלוטן. 

הקינוחים שלנו מתגלים כפופולאריים מאד בקרב האוכלוסייה הכללית ולא רק בקרב אלה הסובלים ממחלות או אילוצים תזונתיים.  

שף גיל הררי 

אומנם גדלתי בקיבוץ רמת השופט מה שאומר שהאוכל לא היה חלק מההווי המשפחתי שלי, אבל אולי דווקא בגלל זה האוכל הלך ותפס חלק מרכזי בחיי.  

עבדתי בחדר האוכל של הקיבוץ ושם חוויתי את הקשר שיש בין אוכל ואנשים, אוכל שמקרב ומאפשר לי לתת ולשמח את האחר.  

כקיבוצניק חוויתי את עולם הטבע, האדמה והשדה ממש מקרוב וגם עבדתי בחקלאות מגיל מאוד צעיר. 

גילית במהלך השנים שכשף האוכל האמיתי, זה שמגיע ישירות מהאדמה, מהחווה לצלחת באופן הכי ישיר – הוא זה שמושך ומרגש אותי במיוחד, עניין אותי יותר ויותר לפתח מאכלים כאלו  ולגרום להם להיות טעימים באופן מיוחד - דווקא דרך הפשטות.  החלק היצירתי שבי מושך אותי  לרקוח טעמים, טקסטורות וצבעים ברוח זו, רוח הטבע, כאשר באותו הזמן חשוב לי מאד מאד לשמח את החיך של סועדיי.

 

בישול טבעי, טהור ונקי יכול וצריך בעיני להיות מאד מאד טעים- זאת אם יודעים למקסם אותו ולהוציא ממנו את המיטב.  אני אוהב ואפילו מתרגש לחשוב שהאוכל שאני מכין מגיע באופן הכי ישיר מאמא אדמה, נקי, כמעט טהור ותוך כדי כך גם מכבד את כדור הארץ והסביבה באופן מקסימלי.  

תמי מחנאי הררי

תמי מחנאי- הררי 

בשנת 2005 ניקר בי הצורך בשינוי תזונתי, בעקבות כאבי בטן לא ברורים, חוסר שקט פיסי ונפשי, חוסר אנרגיה ועודף משקל. מאחר שחיפשתי הקלה, התחלתי לחפש שיטות וגישות חדשות של תזונה וכך גיליתי דרך לקוחה של גיל את התזונה הצמחית, הטבעונית ( PLANT BASED), ומאוחר יותר גם נטולת גלוטן. והתאהבתי.

תוך כמה ימים ביחד עם גיל החלטנו לנסות את הטבעונות וה- RAW FOOD לאחר שנחשפנו אליה בניו-יורק. התוצאות לא איחרו לבוא וגילינו שאנחנו נהנים באופן יוצא מן הכלל ממה שלסוג התזונה הזה יש להציע.

תוך זמן קצר התנקו לי הגוף והנשמה. הכל היה שמח בתוכי.. שקט. הגוף אמר תודה. הנפש הייתה רגועה.

את ההיריון שלי כולו עברתי עם התזונה הזו וילדתי בלידה טבעית את בני אור- תינוק בריא וחזק כמו שור ששקל 4.200 (!) ק"ג . לשמחתי הרבה גם הוא גדל על התזונה הזו אם כי לא התוויתי שום קו קיצוני ואפשרתי לו , ועדין , בחירה אישית רבה. 

אני בפירוש מאמינה ומרגישה ש: YOU ARE WHAT YOU EAT.  

ב- 2020 בתוך משבר הקורונה עזבתי את עבודתי בתחום ארגון והלבשת בתים והחלטתי להצטרף לעסק שגדל, לאחד כוחות עם גיל כדי להעצים ולחזק את HEALTHYFOOD.

אני יודעת שתחום המזון הבריא והטבעוני ישאר כאן עוד הרבה זמן. זוהי אינה אפיזודה חולפת.

מדובר בתחום ההולך ומתפתח באופן מאד נרחב ורציני הקשור גם להבראה ושיקום וגם למיטוב אורח החיים.  

ומה חלקי בעסק? אותי תפגשו במענה לכל שאלה ובקשה, בשירות הלקוחות, בשיווק , בניהול ובפיתוח וכן מאחורי הפעילות שלנו ברשתות החברתיות.  

אני פה עבורכם, מעריכה ומוקירה את האפשרות לעסוק, לצד בן זוגי, בתחום שאני כל כך מאמינה בו.

 

שלכם, גיל ותמי הררי

HEALTHYFOOD 

עקבו אחרינו באינסטוש

 # gillharari5