top of page
שף גיל הררי ותמי מחנאי-הררי

 

הסיפור
שלי

 

קערת-אוכמניות.jpg

אני גיל הררי הבעלים והשף של "HEALTHYFOOD"- אוכל בריא טבעוני מהנה, סופר-טעים וזמין לכולם.

אני מאמין שאוכל בריא ו"נקי" ( בלתי מעובד) הוא אוכל אמיתי שמשמח ובונה את הגוף.

גיליתי את עולם התזונה הבריאה/טבעית המבוססת על חומרי גלם איכותיים מהצומח (PLANT BASED) לפני כמעט 20 שנה בארה"ב- שם חייתי במשך כמעט עשור.

בשנת 2001 במהלך חיי בארה"ב התמחיתי ב- רואו פוד ( RAW FOOD) אצל אחת מהכוהנות של התחום דאז – אליסה כהן. התחלתי להתעמק יותר ויותר בבישול הטבעוני וה- RAW  וב- 2006 הפכתי לשף הראשי של רשת הבוטיק האורגנית הגדולה -  WHOLE FOODS MARKET במדינת ניו ג'רסי.  

ב-  WHOLE FOODS MARKET היתי ממונה על יצירת המתכונים וכן על פיתוח סדנאות בישול בריא ברשת. השנים הללו יצרו עבורי את ההזדמנות לפתח מגוון נרחב של בישולים בריאותיים. זו הייתה קפיצת מדרגה הן מבחינת הניסיון והן מבחינת החשיפה לחומרי הגלם-מהטובים והאיכותיים ביותר בעולם.   

 כאשר חייתי בארה"ב אימצתי יחד עם משפחתי אורח חיים בריא שכלל מזונות אורגניים ללא גלוטן או סוכר מעובד, מזונות טבעיים המבוססים על הצומח, מחומרים משובחים וטריים במיוחד.  

ב- 2008 חזרתי עם משפחתי לישראל עם רצון עז להנחיל את הידע הזה בארץ ולהנגיש את האוכל הבריא כאורח חיים מהנה, טעים וזמין לכולם – כחלק מאמונה פנימית שאוכל בריא ונקי הוא אוכל משמח ואמיתי.  

בשנת 2012 יסדתי את HEALTHYFOOD ומאז ועד היום אני ממוקד בבישול גורמה בריא וטבעוני סדנאות וקורסים בתחום.  

שף גיל הררי

מה מייחד את הבישול שלי?  

מדובר בבישול גורמה בריא וטבעוני אוכל טבעי : מהשדה – למטבח, כל חומרי הגלם נטולי גלוטן וסוכר, לא מעובדים, טריים, טעימים ומגוונים מבחינה קולינרית.  

המצרכים שלי נבחרים בקפידה, עם איזון תזונתי נכון (ועשירים בחלבון!), מתוך הבנה עמוקה ורבת שנים בתזונה נכונה ומרפאה ובאיכות חומרי הגלם.  

במטבח של HEALTHYFOOD אני משתמש ב:

  • ירקות( חלקם אורגנים, בעיקר העלים)

  • דגנים מלאים נטולי גלוטן( חלקם אורגנים)

  • קטניות - תמיד מונבטות( חלקן אורגניות)

  • אגוזים וזרעים שונים

  • שמנים סופר-איכותיים( זית, קוקוס, זרעי ענבים)

  • תבלינים ועשבי תיבול טריים

  • טופו אורגני

  • יובה (חלבון סויה טבעי)

  • מלח הימליה

  • פלפל קיין אורגני( פלפל חריף מאד בריא) ועוד. 

 

עם השנים המתכונים והתבשילים שלי התפתחו והשתדרגו ברמה כזו שהגעתי למצב בו הצלחתי להוציא לחלוטין את הגלוטן והסוכר מהתוצרת שלי וליצור נישה של קינוחים  ומתוקים ייחודיים,  שהם גם מאד ערבים לחיך וגם מאד בריאים וטהורים.

אני משתמשים רק בתמרים טבעיים ומייפל טהור אורגני להמתקה ובקמחי שקדים, טף וקטניות איכותיים- כתחליף גלוטן. 

הקינוחים שלי מתגלים כפופולאריים מאד בקרב האוכלוסייה הכללית ולא רק בקרב אלה הסובלים ממחלות או אילוצים תזונתיים.  

אומנם גדלתי בקיבוץ רמת השופט מה שאומר שהאוכל לא היה חלק מההווי המשפחתי שלי, אבל אולי דווקא בגלל זה האוכל הלך ותפס חלק מרכזי בחיי.  

עבדתי בחדר האוכל של הקיבוץ ושם חוויתי את הקשר שיש בין אוכל ואנשים, אוכל שמקרב ומאפשר לי לתת ולשמח את האחר.  

כקיבוצניק חוויתי את עולם הטבע, האדמה והשדה ממש מקרוב וגם עבדתי בחקלאות מגיל מאוד צעיר. 

גילית במהלך השנים שכשף האוכל האמיתי, זה שמגיע ישירות מהאדמה, מהחווה לצלחת באופן הכי ישיר – הוא זה שמושך ומרגש אותי במיוחד, עניין אותי יותר ויותר לפתח מאכלים כאלו  ולגרום להם להיות טעימים באופן מיוחד - דווקא דרך הפשטות.  החלק היצירתי שבי מושך אותי לרקוח טעמים, טקסטורות וצבעים ברוח זו, רוח הטבע, כאשר באותו הזמן חשוב לי מאד מאד לשמח את החיך של סועדיי.

 

אני בפירוש מאמין ומרגיש ש: YOU ARE WHAT YOU EAT.  

אני יודע שתחום המזון הבריא והטבעוני ישאר כאן עוד הרבה זמן. זוהי אינה אפיזודה חולפת.

מדובר בתחום ההולך ומתפתח באופן מאד נרחב ורציני הקשור גם להבראה ושיקום וגם למיטוב אורח החיים.

בישול טבעי, טהור ונקי יכול וצריך בעיני להיות מאד מאד טעים- זאת אם יודעים למקסם אותו ולהוציא ממנו את המיטב.  אני אוהב ואפילו מתרגש לחשוב שהאוכל שאני מכין מגיע באופן הכי ישיר מאמא אדמה, נקי, כמעט טהור ותוך כדי כך גם מכבד את כדור הארץ והסביבה באופן מקסימלי. 

עקבו אחרינו באינסטוש

 # gillharari5

bottom of page