דפי אורז ממולאים באטריות שעועית ירקות ומנגו

 

10 דפי אורז

3 גזרים מגורדים דק

2 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות

חצי כרוב אדום קצוץ

חצי חבילת נבטים סיניים

שליש חבילת אטריות שעועית מושרות במים קרים ולאחר מכן חלוטות כמה שניות במים רותחים

3 כפות נענע קצוצה

3 כפות בזיליקום קצוץ

2 מנגו חתוך לרצועות

 

משרים את דף האורז בקערה עם מים למשך כמה שניות, מוציאים ומניחים על קרש חיתוך ,מחכים שיתרכך.

שמים מעט מכל המרכיבים בשליש הקדמי של דף האורז.

מגלגלים לצורת גליל כמו ספרינג רול. הדפים מתקשים בחוץ.

להכנת הרוטב שמים בבלנדר חצי כוס קשיו, כוס מים,

3 גבעולי למון גראס חתוכים, כף ג'ינג'ר, חצי כפית מלח. טוחנים למרקם אחיד.

פסטת אורז שחור

מוקפצת עם טופו,וירקות עם סויה וכוסברה

 

חבילת פסטת אורז שחור אורגנית

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות

4 גזרים חתוכים לרצועות

חצי כרוב סגול חתוך לרצועות

חצי חבילת נבטים סיניים

חבילת טופו חתוך לרצועות

2 כפות כוסברה קצוצה

2 כפות בזיליקום קצוץ

רבע כוס סויה תמרי

כף שמן קוקוס

 

משרים את הטופו בסויה תמרי ומעט קארי למשך כחצי שעה. משחימים את הטופו במחבת עם מעט שמן קוקוס. מבשלים את פסטת האורז השחור כ2 דקות במים רותחים, מסננים ומקררים-היא צריכה להיות חצי קשה. מחממים ווק עם שמן הקוקוס. מקפיצים את הפלפלים והגזר כ 3 דקות ומוסיפים את הכרוב, נבטים, טופו, בזיליקום וכוסברה. מקפיצים לעוד 3 דקות,מוסיפים את הפסטה והסויה ומכבים את האש.

תבשיל פריקה

עם ירקות שורש,פטריות פורטובלו ואגוזי מלך

 

2 כוסות פריקה מושרות לשעה במים

3 כוסות מים רותחים

1 סלרי שורש חתוך לקוביות קטנות

2 שורשי פטרוזיליה חתוכים לקוביות קטנות

1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות

3 פטריות פורטובלו חתוכות לרצועות

1 כרישה קצוצה

2 כפות אגוזי מלך קצוצים

1 כפית שמן קוקוס

2 כפות שמן זית

מלח לטעם

 

מחממים תנור ל200 מעלות. שמים בתבנית את הבטטה,סלרי שורש ושורש פטרוזיליה. מערבבים עם שמן הזית ומעט מלח. אופים כ 20 דקות עד להשחמה קלה. 

בסיר מבשלים את הפריקה והמים עד שמתאדים הנוזליםמשאירים מכוסה כ 5דקות במחבת . מחממים את שמן הקוקוס, משחימים את הכרישה ומוסיפים את הפורטובלו. מטגנים כ 5 דקות. מערבבים את הפריקה עם ירקות השורש. שמים מעל את תערובת הפורטובלו ואת אגוזי המלך

ממרח שוקולד נוטלה טבעי

 

200  אגוזי לוז קלויים מעט ומקולפים

4 כפות קקאו טבעי

8 תמרים מג'הול

רבע כוס סירופ מייפל

כף שמן קוקוס

כף ממרח שקדים

שלושת רבעי כוס חלב שקדים

טוחנים את אגוזי הלוז בבלנדר או במעבד מזון למרקם חלק

מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים לקרם

שומרים במקרר

לזנייה טבעונית‏

רוטב עגבניות:

5 עגבניות מקולפות וקצוצות

בצל אחד קצוץ

2 שיני שום קצוצותֿ

קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות

חצי כוס מים

10 עלי בזיליקום קצוצים

מלח לטעם

מחממים מעט שמן זית במחבת עמוקה

מכניסים את הבצל ומשחימים למספר דקות.

מוסיפים את השום לעוד כ 2 דקותֿ,מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים ל 25 דקות. מקררים מעט וטוחנים את הרוטב עם בלנדר מוט או בלנדר חזק למרקם חלק.

 

גבינת שקדים וקשיו: 200 גרם קשיו מושרה

חצי כוס קמח שקדיםשן שום אחת

שליש כוס מיץ לימון

חצי  עד 3/4 כוס מים

חצי כפית מלח

כף עלי אורגנו

3 כפות שמן זית

טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר חזק למרקם חלק.

מחממים תנור ל 180 מעלות

לוקחים תבנית מרובעת, מסדרים שכבה אחת מהרוטב

עליו שמים 4 דפי לזנייה ,מסדרים עוד שכבה של הרוטב ועליו שמים 2 כפות מהגבינה ומשטחים.

חוזרים על הפעולה הזאת 3 פעמים. עוטפים את הלזנייה בנייר אפייה ועליו נייר אלומיניום שיכסה טוב. אופים לחצי שעה,מורידים את נייר האלומיניום ואופים לא מכוסה לעוד 10 דקות. 

_____________________________________

ממרח חומוס מונבט

2 כוסות חומוס מונבט 

בצל אחד פרוס לרבעים

3 שיני שום חצויות

חצי כפית כמון

חצי כפית מלח

חצי כפית חוואיג'

מעט שמן זית

מים לכוסוי החומוס כ 3 ס"מ

מבשלים בסיר עד לרתיחה

מנמיכים את האש ומבשלים למשך כ חצי שעה.

מקררים מעט, ומסננים את החומוס מנוזלי ההשרייה.

טוחנים במעבד מזון או בלנדר חזק את החומוס המבושל

חצי כוס טחינה גולמית מלאה

לימון קטן סחוט

חצי כפית כמון

חצי כפית מלח

רבע כפית זרעי כוסברה

2 מצקות מנוזלי הבישול

צריך להגיע למרקם חלק וקטיפתי.

שמים בצלחת עמוקה את הממרח, מקשטים עם חומוסים שלמים

פטרוזיליה קצוצה, כמון פפריקה מתוקה ושמן זית.

פשטידות אישיות של קינואה ירקות וטחינה

 

מרכיבים:

3-4בטטות מגורדות

1 דלורית מגורדת 

1 כרישה קצוצה

1 ראש ברוקולי חתוך לפרחים קטנים, חלוט במים רותחים למשך חצי דקה

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

2 כוסות קינואה מבושלת

שליש קופסת טחינה גולמית

3 כפות קמח עדשים או קמח שקדים

1 כפית כמון

1 כפית חוואיג'

1 כפית מלח

אפשר להוסיף כמה כפות פשתן טחון עם מים כדי להדביק את הבלילה.

 

אופן ההכנה :

מחממים תנור ל180 מעלות.

שמים את הדלורית בתבנית על גבי נייר אפייה, וגם את הבטטות על גבי תבנית, ואופים למשך כ 20 דקות.

מוציאים ומקררים.

מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה.

יוצקים לתבנית שקעים(רצוי מסיליקון) בערך כף וחצי מהעיסה.

 אופים כ-30 דקות עד שהמרקם מתקשה ומשחים מעט.

מוציאים מהתנור ומחכים לפחות 20 דקות עד שאפשר להוציא מהשקעים. הפשטידות יתקשו עוד קצת בחוץ.

המתכון נותן כ 25 יחידות.

בתאבון!

 

פיצה ללא גלוטן עם פסטו ירוק עגבניות שרי וזיתים

 

מרכיבים לבצק:

1 כוס קמח חומוס

1 כוס קמח אורז

1 כוס עגבניות מרוסקות

1/2 בצל קצוץ דק

2 כפות טימין או אורגנו טרי

חצי כפית מלח

שמן זית – 2 כפות

 

אופן ההכנה של הבצק:

מחממים תנור ל180 מעלות, מערבבים היטב את כל המרכיבים עד ליצירת בצק. אם הבצק נוזלי מדי, מוסיפים עוד קמח. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים כמות נוספת של עגבניות מרוסקות או מים. פורסים על מגש נייר אפייה משומן קלות בשמן זית ועליו מניחים את הבצק בעובי הדומה לזה של פיצה (דק).

אופים כ-10 דקות עד שהבצק מתקשה ומשחים מעט.מוציאים את הבצק מהתנור.

פסטו מעלים ירוקים :

חבילת בזיליקום

חצי חבילת כוסברה

חצי חבילת פטרוזיליה

2 שיני שום

6 עגבניות מויבשות

רבע כוס שמן זית

2 כפות קשיו מושרה או אגוזי מלך

מעט מלח

 

טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד שמתקבל מרקם חלק. מורחים את הפסטו על הבצק,ועליו פורסים 2 עגבניות או 10 עגבניות שרי חצויות ו 10 זיתי קלמטה. אופים לעוד רבע שעה ומוציאים. בתאבון!

 

תבשיל ירקות כתומים עם חלב קוקוס ושעועית אזוקי

 

3 בטטות חתוכות לקוביות בינוניות

1 דלורית או דלעת אחת חתוכה לקוביות בינוניות

4 גזרים חתוכים לעיגולים

1 בצל אחד קצוץ

1 קרטון של חלב קוקוסכפית קארי

1/2 כפית הל טחון

1/2 כפית כמון

5 עלי כפיר ליים

מלח לטעם

1 כף שמן קוקוס

מים במידת הצורך

2 כוסות שעועית אזוקי מבושלת

 

מחממים את שמן הקוקוס בסיר. מכניסים את הירקות ומקפיצים למספר דקות. מוסיפים את התבלינים וחלב הקוקוס ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האזוקי, מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה עד שהירקות רכים אבל לא יותר מדי

 

סלט פפאייה תאילנדי

 

פפאייה אחת ירוקה חתוכה לרצועות דקות

3 גזרים חתוכים לגפרורים

רבע כרוב לבן חתוך לרצועות דקות

2 כפות קשיו קצוץ וקלוי מעט

2 מלפפונים חתוכים לגפרורים

שליש חבילת אטריות שעועית מושרות

2 כפות עלי בזיליקום קצוץ

2 כפות נענע קצוצה

1 כף כוסברה קצוצה

1 כף רוטב סויה תמרי

ליים או לימון אחד סחוט

כפית שמן שומשום

מעט פלפל קאיין או פפריקה חריפה

מלח לטעם

חולטים את אטריות השעועית כחצי דקה במים רותחים, שוטפים ומקררים

מערבבים את כל המרכיבים ביחד בקערה

ניתן לפזר שומשום שחור מעל

גבינת שקדים ועשבי תיבול

200 גרם שקדים לבנים מושרים 8 שעות במים ומסוננים

חצי כוס קמח שקדים

שן שום אחת

שליש כוס מיץ לימון

חצי עד 3/4  כוס מים

3 כפות שמן זית

כף טימין או אורגנו טרי

חצי כפית מלח

טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עד שמתקבל מרקם חלק

מפזרים שמן זית וסומק מעל

   ____________________________________

כופתאות טופו ברוטב דלעת קוקוס

כופתאות:

חבילת טופו-300 גרם חתוך לקוביות

4 גזרים מבושלים חתוכים לרבעים

2 בטטות חתוכות לקוביות גדולות אפויות כחצי

שעה בתנור

חצי כוס קשיו מושרה

2 שיני שום

חופן כוסברה

1 כפית מלח

1 כפית קארי

מחממים תנור ל180 מעלות       

מכניסים את המרכיבים למעבד מזון, וטוחנים למרקם חלק.

מכניסים למקרר לחצי שעה שהמרקם יתקשה מעט

צרים כדורים קטנים בערך 3 ס"מ על 3 ס"מ

מסדרים על תבנית עם נייר אפייה ומעט שמן זית ואופים ל 20 דקות

רוטב

 

חצי ק"ג דלעת חתוכה לקוביות

5 עגבניות מקולפות וקצוצות

בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

חצי חבילת כוסברה קצוצה

כפית ג'ינג'ר קצוץ

קרטון קרם קוקוס- חצי ליטר

חצי כפית קארי

חצי כפית גראם מסאלה

מלח לטעם

כפית שמן קוקוס

 

מחממים בסיר את שמן הקוקוס

מטגנים את הבצל עד השחמה קלה

מוסיפים את הדלעת,שום,ג'ינג'ר ותבלינים לעוד כ3 דקות

מוסיפים את העגבניות וחלב הקוקוס ומביאים לרתיחה

מנמיכים את האש ומבשלים לחצי שעה

טוחנים את הרוטב עם בלנדר יד או בלנדר חזק

מכניסים את הכופתאות לרוטב ל 5 דקות

מוסיפים את הכוסברה

מגישים ומפזרים מעט קשיו טחון מעל.