קורס בישול טבעוני ללא גלוטן וללא סוכר

לפירוט המפגשים:

מפגש ראשון - סלטים ושייקים 

המשתתפים יקבלו רשימה מפורטת של מוצרים שכדאי לצרוך ויוסבר על איכויותיו של כל מרכיב ושימושים אפשריים. תכינו שייקים וסלטים בריאים ותלמדו איך לשלב ירקות עליים בתפריט היומי בצורה קלה ומהנה. מתכונים לדוגמא: שייק ירוק חמצמץ, סלט אצות עם מלפפון, אבוקדו, באק צ'וי ברוטב שומשום וג'ינג'ר, סלט פפאייה בסגנון תאילנדי, סחוג ביתי ועוד.. 

  

מפגש שני - אורז 

השף גיל מלמד איך להכין מנות שהמרכיב העיקרי בהן הוא אורז. תלמדו על טכניקות בישול והציוד הדרוש במטבח. מתכונים לדוגמא: דפי אורז ממולאים ירקות ואטריות שעועית ברוטב חמאת שקדים ושומשום, פסטה מאטריות אורז שחור מוקפצת עם ירקות, כוסברה ורוטב תמרי, תבשיל אורז פרא עם ירקות שורש, אפונה ושקדים ועוד... 

  

מפגש שלישי - תחליפי גלוטן 

חלק גדול מהאוכלוסייה סובל מרגישות לגלוטן. גיל ילמד אתכם על מאכלים ומתכונים נטולי גלוטן ועל תחליפים בריאים במטבח. בין היתר יוכנו: פיצה מקמח חומוס וקמח אורז עם פסטו ירוקים, עגבניות שרי וזיתים, קציצות עדשים ברוטב פטריות, קינואה עם משמשים מיובשים, שקדים ועשבי תיבול, מאפינס בננה אוכמניות ועוד 

  

מפגש רביעי - ממרחים וקציצות 

גיל ילמד אתכם מגוון נפלא של  ממרחים וקציצות טבעוניים. הממרחים הם דרך נפלאה ושימושית להעשיר ארוחה - הן כממרח על לחם והן כמצע ותוספת לסלטים ומנות טבעוניות אחרות. בין היתר יוכנו במפגש: ממרח חומוס מונבט, גבינת שקדים עם עשבי תיבול, קציצות מטופו גזר בטטה וקשיו ברוטב דלעת קוקוס, ממרח נוטלה טבעוני ועוד... 

  

מפגש חמישי - קינוחים ומתוקים בריאים 

גיל יעסוק בדיון על התחליפים הבריאים הקיימים לסוכר התעשייתי ולגלוטן שמאפשרים לנו להמשיך להנות ממתוקים ומקמחים, רק הרבה יותר בריאים. תלמדו להכיר מוצרים מתוקים בריאים עם או בלי אפייה. גיל ילמד להכין: עוגת "גבינה" מקרם קשיו לימוני ופירות העונה, מילקשייקים על בסיס חלב שקדים, חטיף סניקרס טבעוני ועוד.. 

ארוחת טבעונית בשקיעה