רכיבים:
שליש כוס שקדים מושרים ל 8 שעות במים קרים
חצי בצל
3 שיני שום
חצי קישוא קטן
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
2 מקלות סלרי
2 כוסות עדשים שחורות מונבטות
2 כפות טחינה גולמית מלאה
1 כפית מלח
1 כפית כמון
אופן ההכנה:
מכניסים למעבד מזון את השקדים והירקות, וטוחנים למרקם חלק.
מוסיפים את העדשים, טחינה ותבלינים
טוחנים למרקם חלק
מכניסים למקרר למשך כשעה להתייצבות
מחממים תנור ל 180 מעלות
שמים נייר אפייה על תבנית שטוחה ומורחים עליו מעט שמן זית שיכסה את הנייר
צרים קציצות בגודל בינוני ושמים על נייר האפייה, מברישים במעט שמן זית
אופים למשך 20 דקות
מוציאים מהתנור. הקציצות מתקשות עוד בחוץ.
רוטב טחינה ירוקה
חצי כוס טחינה
1 כוס מים
1 שן שום
חופן פטרוזיליה ונענע
לימון אחד סחוט
מלח לטעם
טוחנים בבלנדר למרקם חלק.
להזמנה אונליין של קציצות עדשים ברוטב טחינה ירוקה >>
Comments