האסאי (ACAI) הוא פרי יער מיערות האמזונס עשיר בכמות גדולה של נוגדי חמצון ועוזר בהורדת רמות כולסטרול בדם. קערת אסאי היא אחד מתחליפי הגלידה החלבית הכי פופולריים ונפלאים שניתן לצרוך. הבן שלי לדוגמא מבקש ממני בימי הקיץ לפנק אותו בצ'ופר הזה בכל ערב ;)
קבלו באהבה את המתכון ויאללה- תכינו גם לעצמכם וגם לילדים.
רכיבים:
חצי חבילת אסאי קפוא (ניתן להשיג במחלקות הטבע בסופרים השונים- במדור הפירות הקפואים)
1 כוס אננס קפוא
2 כוסות אוכמניות קפואות
2 בננות קפואות
4 תמרים
1 כוס חלב שקדים
3/4 כוס מים
הכנה:
טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר חזק עד שמתקבל מרקם חלק.
אם צריך מוסיפים עוד טיפה נוזל לטחינה בבלנדר.
שמים בקערה.
לקישוט הוסיפו שבבי קוקוס לבן או קלוי, מעט גרנולה, פרוסות בננות,שבבי קקאו, זרעי צ'יה וכד'- לפי טעמכם.
Comments