top of page
Gil Harari

סלט עדשים מהודר לשולחן החג שלכם


בחגים אני אוהב להכין את הסלט הזה -קודם כל משום שהוא יפה לעין ושנית משום שהוא משביע באופן שאינו מכביד מידי ( כפי שפעמים רבות סעודות ומנות חג נוטות להיות).

את העדשים כמו את כל הקטניות שלי אני משרה ומנביט.


בואו נדבר רגע על למה הנבטה בכלל:

בתהליך ההנבטה הערכים התזונתיים של הקטנייה גדלים באופן משמעותי. כמות החלבון גדלה בהרבה וכמות העמילן (הסוכר המורכב) יורדת באופן משמעותי, כך שמתקבל מזון בעל ערך גליקמי נמוך ביותר (מכיל כמות סוכר נמוכה).

העניין הזה חשוב מאד בימינו עקב צריכה עודפת של סוכרים ועליית תפוצת הסכרת באוכלוסיה. הקטנייה הופכת בעצם למעין חצי ירק וממטען דחוס היא משתדרגת למשהו חי יותר בזכות הנבט. בזכות זאת היא גם קלה הרבה יותר לעיכול וניתנת לבישול בזמן קצר הרבה יותר- אפשר הרבה פעמים ממש להסתפק בחליטה קצרה.


איך מנביטים:

משרים את העדשים השחורות במים ללילה, שוטפים למחרת ומעבירים למסננת צפופה. לאחר יום, כאשר הנבטוטים מופיעים אפשר כבר להשתמש. אפשר להאריך גם יותר מיום אבל יש לשטוף לפחות פעם פעמיים ביום. לאחר יומיים לכל היותר יש להעביר למקרר ( לא למקפיא) בקופסא סגורה. עדשים מונבטות יכולות להישאר במקרר עד שבועיים ימים והן קריספיות ונהדרות בטעם.

אפשר להשתמש בהן גם כסוג של "שקדי מרק" או תוספות לסלטים.


המתכון:


2 כוסות עדשים שחורות מונבטות חלוטות 3 דקות במים רותחים ומסוננות

2 גזרים בינוניים חתוכים למקלות דקים

1 סלק חתוך למקלות דקים

שליש כוס פטרוזיליה קצוצה

2 כפות נענע קצוצה

2 כפות נבטי קייל

1 כפית מכל אחד: פקאנים, צנוברים, פיסטוקים

לימון אחד סחוט

שמן זית לפי הטעם

מלח הימלאיה לפי הטעם

* למי שאוהב בצל חי - ניתן גם להוסיף 2-3 כפות של בצל סגול קצוץ דק


מערבבים את כל המרכיבים בקערה, מקשטים בפיסטוקים מלמעלה ו...בתאבון


פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentarios


bottom of page