קינוח כייפי, סופר מרענן ומעודן לאחת ממנות שולחן החג שלנו השנה.
מתאים במיוחד לימי הקיץ הכה חמים שעוברים עלינו כי הוא ממש דומה לגלידה עדינה.
יש להוציא מהמקפיא ממש מעט לפני שאוכלים כדי שטיפה יתרכך ולהנות.
מרכיבי התחתית:
2 כוסות קמח שקדים
7 תמרים מג'הול גדולים
2 כפות שמן זרעי ענבים
1-2 כפות מים
1 כף גרידת לימון
1 כפית תמצית וניל
מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון וטוחנים למרקם חלק.
מחממים תנור ל 175 מעלות.
שמים בערך כף מהמילוי בתוך תבניות שקעים מסיליקון.
אופים ל8-10 דקות עד השחמה קלה ומוציאים להתקרר.
מרכיבי הקרם:
2 וחצי כוסות קשיו מושרים במים למשך שעה ומסוננים
שליש כוס סירופ מייפל
חצי כוס חלב שקדים או סויה
מיץ מלימון טרי
גרידת לימון מלימון אחד
1/3 כוס שמן קוקוס מומס
1/2-3/4 כוס מים קרים
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח הימלאיה
אופן ההכנה לקרם:
טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר חזק, עד לקבלת מרקם קרמי אחיד
אם צריך מוסיפים עוד קצת נוזל כדי שהמרקם לא יצא דחוס מדי.
שמים כף עד כף וחצי על גבי הבצק ושמים בתוך תבניות השקעים.
מקשטים עם פטל קפוא או חי | אוכמניות | גרידת לימון | שבבי שקדים.
( *אנחנו אוהבים במיוחד את הפטל בעונת הקיץ ואפילו מלקטים אותו בעצמינו בטבע לידינו).
מקפיאים עד להתייצבות לפחות שעתיים.
אם רוצים ניתן כמובן להפוך את העוגות האישיות לעוגה אחת גדולה וחגיגית
מקווה שתכינו, תהנו וספרו לנו איך היה :)
Comments