top of page

סלקים ממולאים קינואה ועדשים, עם עשבי תיבול, שקדים ופיסטוקים.



קבלו מאתנו באהבה מתכון חגיגי ומושלם לחג הפסח.

הסלקים ה ממולאים הם גם יפים ומרשימים וגם מאד טעימים בשילוב המצוין שבין הירק הנפלא הזה והמילוי האגוזי עם עשבי התיבול. משום כך הם גם כל כך מאימים לשולחן החג וכמובן- כשרים לפסח. ניתן להוסיף להם את הרוטב שמוסיף מתיקות וניתן בהחלט גם לאכול אותם בלעדיו, לבחירתכם.


חומרים:


4 סלקים שלמים

1 כוס קינואה מבושלת

1 כוס עדשים שחורות מונבטות וחלוטות (דקה במים רותחים)

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 כפות נענע קצוצה

1 כף שקדים קצוצים

1 כף פיסטוקים קצוצים

שמן זית, מלח

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

שמים את הסלקים על נייר אפייה, מכסים אותם עם נייר אפייה ועליו נייר כסף.

אופים כשעה עד ריכוך.

מקררים מעט את הסלקים ומרוקנים את התוכן.

מערבבים את יתר המרכיבים ביחד,וממלאים את הסלקים.


לרוטב טחינת סלק מתקתק:


חצי כוס טחינה גולמית

חצי סלק מבושל

חצי כפית ג'ינג'ר

1 כוס מים

חצי כפית זרעי כוסברה

1 כף מייפל או סילאן

חצי כפית מלח

1 לימון


טוחנים בבלנדר למרקם חלק ויוצקים על הסלקים.


פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page