top of page

לביבות אפויות מבטטה ועדשים כתומות עם יוגורט שקדים


אני מאמין שנכון לתת בבישול ובתזונה דגש מיוחד לירקות ופירות העונה. כך אנחנו מבטיחים לגופינו את מירב הטריות והערכים התזונתיים שלהם.

עונת הסתיו היא עונה יפהפייה שהצבע השליט בה הוא כתום וגם הירקות והפירות הגדלים בעונה זו כתומים ברובם.

את קבוצת הירקות הכתומים מייחדים פיגמנטים בשם קרוטנואידים שהם למעשה נוגדי חמצון חזקים בעלי צבע כתום-צהוב. המרכזי שבהם הוא הבטא-קרוטן. מחקרים רבים הראו קשר בין אכילת ירקות כתומים-צהובים להפחתה בסיכוי ללקות במחלות כרוניות, כגון מחלות לב וכלי דם וסוגי סרטן שונים. בירקות כתומים יש הרבה דברים טובים נוספים כמו ויטמין A , ויטמין C וחומצה פולית.

עונת הסתיו אהובה עלי מאד ובחרתי לפרסם כאן מתכון כתום.

לביבות הבטטה -עדשים( ברוטב יוגורט שקדים) יכולות מבחינתי להתאים לכל ארוחה( כן, כן, גם לארוחות בוקר, בעיקר אם אתם נמנעים מגלוטן).

את המתכון הזה יצרתי בזמנו לקראת חג החנוכה אבל במשפחה נדלקנו עליו ואנחנו מכינים אותו ממש לא רק לחג.

כמובן שהמתכון הזה בהחלט יכול להוות גם תחליף בריא ללביבות החנוכה המסורתיות המטוגנות- ואחרי הכל, חג החנוכה באמת כבר ממש מעבר לפינה.

אז הנה המתכון. תכינו, תאכלו ותספרו לנו איך יצא :)



לביבות:


4 בטטות חתוכות לקוביות אפויות

2 כוסות עדשים כתומות - מושרות לשעתיים ומסוננות

2 שיני שום

שליש צרור פטרוזיליה

שליש צרור כוסברה

2 כפות טחינה מלאה גולמית

1 כפית מלח

חצי כפית אבקת קארי

חצי כפית כמון


  • טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד שמתקבל מרקם חלק.

  • מעבירים לקערה, ומניחים להתייצבות כשעה במקרר.

  • מחממים תנור ל180 מעלות.

  • שמים נייר אפייה משומן קלות בשמן זית על גבי תבנית.

  • צרים לביבות בגודל בינוני ומניחים על גבי נייר האפייה (מומלץ להרטיב מעט את הידיים)

  • מכניסים לתנור ואופים כ - 20 דקות.

  • מוציאים ומחכים לפחות חצי שעה עד שהלביבות מתקשות.


יוגורט קרם שקדים:


200 גרם שקדים לבנים מושרים 8 שעות במים

1 לימון סחוט

1 שן שום

1 כף אורגנו טרי( אופציה)

1/2 כפית מלח הימאליה

3 כפות שמן זית

בערך 1 כוס מים קרים


  • טוחנים בבלנדר חזק למרקם חלק

  • אפשר להוסיף מעט עירית קצוצה למעלה





פוסטים אחרונים

הצג הכול

1 Comment


תודה רבה גילי, נראה מבטיח, ננסה עוד השבוע:-) נירית

Like
bottom of page