top of page

טאג’ין ירקות עם גרגירי חומוס וטופו

הארץ היפה שלנו מושלגת ומאד חורפית כרגע וזה עושה לנו חשק להתחמם.

הירקות הכתומים, הג'ינג'ר והתבלינים מחממים את הגוף ועושים נעים.

אז הכנו בתבשיל קדרה מחמם ואנחנו רוצים לפנק גם אתכם במתכון שלו.

אם תכינו - אנא שלחו לנו תמונות וספרו איך יצא לכם :)



המצרכים:

1 בצל בינוני קצוץ

חצי כרישה קצוצה

3 כפות שמן זית

4 שיני שום שלמות קצוצות

200 גרם גזר חתוך לקוביות בינוניות

200 גרם בטטה חתוכה לקוביות בינוניות

200 גרם שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות בינוניות

200 גרם דלורית חתוכה גס

500 מ"ל ציר ירקות או מים

5 עגבניות קלופות ומרוסקות

1 חבילת טופו חתוך לקוביות, מושרה ברוטב סויה או תמרי

250 גרם גרגרי חומוס מבושלים

200 גרם אפונה ירוקה קפואה

3 כפות כוסברה קצוצה

קרטון 250 מ"ל חלב קוקוס

חצי כפית קארי, חצי כפית כמון, חצי כפית כוסברה טחונה, חצי כפית ראס אל חנות, מלח לטעם.


אופן ההכנה:

מחממים את שמן הזית בסיר

משחימים את הבצל והכרישה

מוסיפים את הירקות הכתומים, שורש פטרוזיליה והשום.

מוסיפים את כל התבלינים וממשיכים לטגן לעוד מספר דקות.

מוסיפים את העגבניות ואת המים ומביאים לרתיחה.

הנוזלים צריכים להיות כ 3 ס"מ מעל הירקות, אם צריך אז מוסיפים עוד.

מוסיפים את החומוסים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.

לקראת סוף הבישול מוסיפים את חלב הקוקוס, האפונה הטופו והכוסברה.


.

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page